1 / 3
1 / 3
1 / 3

Dia Internacional dels Arxius

Avui se celebra el Dia Internacional dels Arxius. Un dels fons que custodia l’Arxiu Històric d’Escaldes-Engordany és el de la Societat del Rec del Solà d’Engordany, constituït l’any 1889. És un fons obert que aplega més 200 documents en paper i 20 plànols, tots ells datats entre l’any 1889 al 1996. Des de l’Arxiu Històric s’està tractant la documentació que permetrà el dret d’accés dels ciutadans a la informació. Aquest ingrés permetrà conèixer l’evolució de la Societat del Rec d’Engordany i descobrir certes curiositats interessants per a possibles estudis històrics.

 

Amb motiu del Dia Internacional dels Arxius, l’Arxiu Històric difon alguns dels documents d’aquest fons transferits recentment des de l’Arxiu Intermedi d’Escaldes-Engordany. El primer document que es pot observar és el Conveni de Constitució de la Societat del Rec del Solà d’Engordany (3 de març 1889). El segon és un avís d’una reunió de la Junta General del 17 de març de 1940. El tercer és una nota sobre les funcions del Guarda Rec (1957) i el quart correspon al projecte de la carretera a la Borda del Diumenge i ramal a l’ermita de San Romà (1a part), de l’any 1971.

L’Arxiu Històric d’Escaldes-Engordany, ubicat al número 2 del carrer d’Engordany, està obert de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores i de 15 a 18 hores.