Torna l’activitat que permet descobrir la Vall del Madriu acompanyat d’un ruc

A partir d’avui, els visitants que ho desitgin podran descobrir la Vall del Madriu-Perafita-Claror fent senderisme amb la companyia d’un ruc. El Comú d’Escaldes-Engordany reprèn així una iniciativa impulsada l’estiu passat que té per objectiu apropar-se a aquest lloc declarat Patrimoni Mundial per la Unesco el 2004 d’una forma lúdica.

Per llogar un ruc no cal tenir experiència però sí que és important conèixer el maneig d’aquests animals. És per aquest motiu que les persones que contractin aquest servei rebran a l’inici de l’activitat una explicació per part d’experts sobre els aspectes bàsics per gaudir de l’excursió.

Es pot llogar un ruc per mig dia o per un dia. En el primer cas, el preu és de 15 euros i l’horari va de les 9 hores a les 13 hores. Per a l’activitat d’un dia, el preu és de 30 euros i es podrà fer entre les 9 hores i les 17 hores. El lloguer inclou una introducció al maneig del ruc, les cordes pel maneig, un sistema de localitzador GPS per l’animal i l’assegurança.

Les persones interessades han de fer una reserva prèvia amb una antelació de 24 hores a l’oficina de turisme d’Escaldes-Engordany, a través del telèfon 890 881 o bé per correu electrònic a l’adreça oficinaturisme@e-e.ad.

S’han establert dos punts de recollida i retorn dels rucs, un a la carretera de la Plana (camí de la Muntanya) i el segon a la borda de Ràmio. Durant tota l’activitat, els excursionistes hauran de seguir els camins marcats. L’activitat estarà disponible fins al 4 de setembre.