Ordinació de l’1-8-2022 de prohibició de l’accés rodat al territori indivís i d’administració conjunta de les parròquies d’Andorra la Vella i d’Escaldes-Engordany situat a la Vall del Madriu-Perafita-Claror.

Ordinació de l’1-8-2022 de prohibició de l’accés rodat al territori indivís i d’administració conjunta de les parròquies d’Andorra la Vella i d’Escaldes-Engordany situat a la Vall del Madriu-Perafita-Claror.

 

Exposició de motius

 

L’objecte d’aquesta ordinació és clarificar la voluntat conjunta dels dos comuns –d’Andorra la Vella i d’Escaldes-Engordany- per tal de prohibir l’accés i la circulació de vehicles rodats, siguin o no aquests motoritzats, al territori indivís i d’administració conjunta de les dues parròquies.

 

Article primer

 

Constitueix el territori indivís i d’administració conjunta de les parròquies d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany aquell terreny de la Vall del Riu Madriu comprès entre el límit superior de la zona d’administració única d’Escaldes-Engordany, la trenca amb la parròquia d’Encamp, la frontera d’Espanya, i el perímetre oriental del projecte de Camp de neu d’Explotació conjunta definit en el Conveni amb número de protocol 1.135/88, firmat pels comuns de Sant Julià de Lòria, Andorra la Vella i Escaldes-Engordany en data 22-12-1987. Aquest territori va quedar materialitzat en el plànol annexat, mitjançant les lletres D, E, F, G, H, D definides en el Conveni número de protocol 1.541 del 14-06-1988 signat pels comuns d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany.

 

Article segon

 

1. Aquesta ordinació té per objectiu prohibir l’accés i la circulació de vehicles rodats, siguin o no motoritzats al territori indivís i d’administració conjunta de les dues parròquies –Andorra la Vella i Escaldes-Engordany- situat a la Vall del Madriu-Perafita-Claror.

 

2. S’exclouen d’aquesta prohibició:

· Els vehicles dels serveis oficials de seguretat, sanitaris i de prevenció i extinció d’incendis.

· Els vehicles adscrits al Govern o a qualsevol dels dos comuns -d’Andorra la Vella o d’Escaldes-Engordany- quan estiguin prestant a la vall un servei públic de la seva competència.

· Als vehicles privats, amb prèvia autorització per part dels dos comuns i sempre amb caràcter excepcional, en cas detectar a la Vall caps de bestiar malalts o morts, o per altra situació de reconeguda urgència o necessitat. En tot cas, es privilegiarà l’ús d’helicòpter quan sigui possible.

 

Article tercer

 

Constitueix infracció l’incompliment de l’article segon, que se sancionarà amb una multa de 150 euros i de 300 euros en cas de reincidència. 

 

Disposició derogatòria única

A l’entrada en vigor d’aquesta Ordinació, es consideren com a derogades totes les disposicions del mateix rang o de rang inferior que la contradiguin.

 

Disposició final

Aquesta Ordinació entra en vigor l’endemà de la seva publicació al BOPA per part dels dos comuns –Andorra la Vella i Escaldes-Engordany.

 

Escaldes-Engordany, Casa Comuna, 1 d’agost de 2022