Recta final dels canvis al POUP per tenir un pulmó verd al Clot d’Emprivat

La modificació del Pla d’Urbanisme d’Escaldes-Engordany (POUP) que ha de permetre la creació d’un pulmó verd al Clot d’Emprivat encara la recta final. El consell de comú ha aprovat aquest dijous els canvis després de la seva exposició pública. Aquest és el pas previ abans de l’aprovació per part de la CTU i la posterior publicació al BOPA. És per això que la cònsol major, Rosa Gili, ha afirmat que “ara ja estem molt a prop del final del procés”.

Rosa Gili ha recordat que l’objectiu d’aquests canvis és millorar les repercussions de la modificació del Pla d’Urbanisme que es va fer el 2018 i que han permès la construcció de les torres al Clot d’Emprivat, amb la pèrdua de sòl públic que això significa. “L’objectiu és recuperar el benestar que hi ha hagut fins ara”, ha dit la cònsol major d’Escaldes-Engordany, que ha afegit que això beneficiaria els propietaris dels terrenys, els ciutadans i el mateix Comú. És per això que aquesta modificació s’ha treballat cercant la complicitat dels privats. 

En el consell de comú celebrat aquest dijous també s’ha aprovat iniciar el procediment pel desenvolupament de la unitat d’actuació urbanística de la zona de Can Noguer. Ara, els propietaris tenen un mes per tirar endavant la unitat d’actuació. En el cas que no ho facin, el Comú iniciarà un pla especial i assumirà les obres d’urbanització. Aquesta despesa serà retornada pels propietaris de les parcel·les quan construeixin.

Amb la mesura es busca resoldre l’anomalia d’una urbanització amb molta densitat de població, un accés privat i una entada i sortida perillosa. A banda d’aquestes problemàtiques també hi havia problemes d’inundabilitat. Amb el pla especial, el Comú rebrà un terreny d’uns 5.000 metres quadrats.