Acord entre Andorra la Vella i Escaldes-Engordany pels límits

Les cònsols majors d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany han signat aquest migdia un protocol d’acord sobre les zones d’administració única de les dues parròquies. Conxita Marsol i Rosa Gili es comprometen en aquest document a suprimir el règim d’indivisió vigent sobre les zones d'administració única d’Andorra la Vella i d’Escaldes-Engordany, perquè cada Comú, de forma independent, pugui administrar-les i exercir-hi les seves competències en les mateixes condicions que el terreny comunal propi.

En aquest sentit, les dues cònsols majors es comprometen a crear una comissió conjunta per a la negociació i preparació del conveni de supressió del règim d’indivisió de les zones d'administració única.

El conveni estableix que no són objecte del present protocol d’acord tot el terreny restant de la Vall del Riu Madriu, que comprèn el límit superior del terreny d’administració única d’Escaldes-Engordany, la trenca amb la parròquia d’Encamp, i la frontera d’Espanya. Tampoc s’inclouen en l’acord els terrenys fixats l’any 1988 on es projectava un camp de neu, els seus límits i la seva zona de protecció, amb règim indivís d’administració i d’explotació tripartida entre les parròquies d’Andorra la Vella, Sant Julià de Lòria i Escaldes-Engordany.

Les dues mandatàries han ressaltat el fet que, després de 35 anys des que es van crear les zones d'administració única ha arribat el moment d’arribar a un acord com el que s’ha anunciat aquest divendres. Conxita Marsol doncs, ha declarat que “hem vist que potser ja és necessari, després de 35 anys, evolucionar i parlar perquè aquestes zones d’administració única es converteixin en zones que delimitin les dues parròquies”. En la mateixa línia, Rosa Gili ha manifestat que “era una qüestió important acabar d’aclarir aquestes indefinicions que encara quedaven i establir aquest compromís signat avui”.

Ambdues han  mostrat la voluntat que l’acord s’acabi de desenvolupar tècnicament durant aquest mandat.