El festival d'Escaldes-Engordany porta els grans noms del jazz a Andorra

La 39ena edició del Festival de jazz d’Escaldes-Engordany ha arrencat aquest dijous convertint Escaldes-Engordany en la ciutat del jazz dels Pirineus durant una setmana. Els principals concerts tindran lloc a la Sala Prat del Roure. El primer concert és el de Michel Portal. El programa segueix divendres amb Al Di Meola (21 hores) i dijous amb Andrea Motis i Marco Mezquida (21 hores). Els concerts a la Sala Prat del Roure clouen diumenge amb Eliane Elias (20 hores). El festival, però, segueix fins el 6 de juliol amb concerts a l’aire lliure i també al Prat del Roure, tots ells gratuïts. Un dels més destacats és el de Biréli Lagrène, un dels guitarristes més coneguts del jazz, que actua el 5 de juliol a les 21.30 hores.

Del Festival de jazz d’Escaldes-Engordany destaca el preu dels concerts de pagament. Així, cadascuna de les entrades per a les quatre actuacions que tindran lloc a la Sala Prat del Roure tindrà un cost de 20 euros. Tot i així, l’abonament per a aquests concerts es pot adquirir per tan sols 50 euros. Les persones que tinguin el Carnet Jove, a més, disposaran de descomptes.

El cartell del 39è festival de jazz es caracteritza per ser variat, equilibrat i potent, destacant la forta presència femenina no només com a vocalista sinó també com a instrumentista del gènere jazzístic. D’entre les novetats, cal destacar que per aquesta edició es realitzarà un homenatge al padrí del festival, Tete Montoliu, amb el concert ‘Tot celebrant Tete / 25 anys sense Tete vs 90 Aniversari’. A més, s’amplien les Andorra Jam Sessions davant l’èxit assolit en les edicions passades, i l’Andorra Jazz Campus fa un salt qualitatiu convidant a músics destacats del gènere.

Les entrades es poden adquirir a través del web www.e-e.ad/jazz, a l’Oficina de Turisme, a Illa Carlemany i a les taquilles del Prat del Roure.

Podeu consultar el programa íntegre del Festival a https://www.e-e.ad/jazz/#programacio.