Adquisició del prat i la borda del Sabater, situats a l’entrada de la Vall del Madriu

Considerant l’interès històric, etnològic, arquitectònic i paisatgístic de la borda del Sabater, que forma part del paisatge cultural de la Vall del Madriu-Perafita-Claror, el Comú d’Escaldes-Engordany i el Govern han decidit adquirir de forma conjunta el prat i la borda del Sabater. Aquesta compra compleix amb un objectiu doble: contribuir a la protecció de la Vall i promoure la reconstrucció i rehabilitació del bé immoble, a fi de preservar aquest testimoni, respectant-ne les característiques i els valors patrimonials per a les generacions presents i futures. El cost total de la compra dels terrenys i la borda ha estat de 825.000 euros, adquirit a parts iguals entre les dues administracions.

La cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, ha relatat que la compra garanteix la protecció i el gaudi de la Vall del Madriu per a les generacions actuals i futures i s’emmarca en la dinàmica impulsada des del Comú d’Escaldes-Engordany. En aquest sentit ha recordat les accions fetes a la vall, com ara l'adquisició d'una parcel·la a l'inici del camí empedrat i la rehabilitació de la borda de Ràmio.

La parcel·la de la borda del Sabater té una superfície cadastral de 8.731,91 m2. La propietat se situa al peu del camí de la Muntanya, a la conca del riu Madriu, l’eix principal de la Vall, i és un dels accessos més rellevants i vertebradors de la Vall, raó per la qual esdevé un indret estratègic dins el paisatge cultural de la parròquia i d’Andorra.