El Comú adquireix una parcel·la al carrer del Barri per dotar de serveis la zona

El Comú d’Escaldes-Engordany ha adquirit un nou terreny, en aquest cas a la zona històrica de la parròquia. La parcel·la té una superfície de 782,29 metres quadrats i està ubicada al carrer del Barri, a l’alçada de la fàbrica de la llana i a sobre del pont de la Tosca. El Comú l’ha comprat per 500.000 euros, un import que se situa per sota del preu de taxació.

Aquest terreny es destinarà a donar serveis a una zona de la parròquia molt mancada. Així doncs, el Comú d’Escaldes-Engordany ha explicat que un projecte que es podria executar de forma immediata seria un aparcament, els horts per a la gent gran o un jardí. A més llarg termini, la parcel·la ha de permetre millorar la comunicació en un carrer que ara és un cul de sac, a més de molt estret, a través d’un vial que enllaci amb la carretera de l’Obac.

Cal recordar que aquest terreny es troba ubicat a la zona patrimonial d’Escaldes-Engordany, al costat del pont de la Tosca, el riu Madriu i el territori Caldes amb l’aigua termal. L’adquisició de la parcel·la s’emmarca en l’objectiu del Comú d’Escaldes-Engordany d’adquirir terrenys al centre urbà. En aquest sentit considera aquesta compra una aposta de futur.

En el consell de comú celebrat aquest dijous també s’ha acceptat la donació d’un privat d’una parcel·la de 135 metres quadrats ubicada al costat del rec del Solà.

El terreny prové d’una unitat d’actuació que es va firmar el 2016. En aquell moment, l’equip comunal no va demanar la cessió de forma física, fet que hauria permès tenir una parcel·la de 1.300 metres quadrats per a un aparcament o pisos a preu assequible. En el seu lloc es va acceptar la cessió econòmica i només va quedar una part de cessió de terreny que va desaparèixer al fer la rotonda de sortida cap a la Massana.

Un altre dels aspectes importants ha estat l’adquisició d’una plataforma integral de gestió de tramitació electrònica per un import de 328.900 euros. Aquesta eina permetrà fer un salt qualitatiu a l’administració electrònica, que ara té moltes limitacions. L’objectiu és buscar un sistema integrat i fer que tots els processos siguin més flexibles perquè s’adaptin a la ciutadania i a les empreses. Això ha de fer que les relacions entre administració i administrat siguin més àgils, dinàmiques i transparents. A més, l’administrat tindrà més opcions com ara tenir a l’abast una carpeta ciutadana amb tots els procediments. L’eina també parlarà amb la plataforma de licitació electrònica que ha adquirit el Comú i que ha de facilitar la convocatòria de concursos i la posterior presentació d’ofertes.

L’objectiu final és augmentar el grau de maduresa digital amb horitzó al 2025.

Tot i que es tracta d’una inversió important, el cònsol menor ha remarcat que la plataforma integral de gestió de tramitació electrònica reduirà les despeses d’integracions i ajudarà als treballadors públics a ser més productius. La implantació de l’eina s’emmarca dins d’un full de ruta transversal i més ampli en el qual també hi ha una reducció encara més important del paper que s’utilitza en un moment en què es fan 900.000 còpies a l’any.