Projecte Caldes - Immersions en la història d’Escaldes-Engordany

Aquest cicle ens apropa a la història de tres ponts de pedra d’Escaldes-Engordany: el pont de la Tosca, el pont d’Engordany i el pont dels Escalls. Com són i en quin moment es van construir aquestes infraestructures utilitzades encara avui.

  

Conferència: Els ponts de pedra d'Escaldes-Engordany

Es donaran a conèixer les dades històriques i els detalls de la construcció del pont d’Engordany, de la Tosca i dels Escalls, així com d’alguns elements que els envolten i contextualitzen: l’antic camí ral, del qual formaven part; el primer projecte de carretera; la fàbrica de mantes instal·lada prop del pont de la Tosca; i els hotels que oferien aigües termals als primers turistes.

A càrrec de David Mas, historiador

27 de novembre / 18 hores

Centre d'Art d'Escaldes-Engordany (CAEE)

 

Itinerari històric teatralitzat: De pont a pont

El projecte ‘De pont a pont’ té per objectiu divulgar el coneixement sobre tres dels ponts de pedra presents a la parròquia d’Escaldes-Engordany: el pont de la Tosca, el pont d’Engordany i el pont dels Escalls.

Recerca històrica: David Mas

Guió: Albert Roig

Teatralització: L’Animal Escola de Teatre

9 de desembre

11 hores 

12.30 hores

Reserva a comunicacio@e-e.ad

 

Reportatges sobre l’Andorra dels anys 1930

La ruta teatralitzada que té com a eix central els ponts de pedra de la parròquia d’Escaldes-Engordany es situa en els anys trenta del segle XX. Per contextualitzar-ho i permetre  conèixer com eren les Valls d’Andorra i Escaldes-Engordany en aquell moment es projectaran i comentaran dos reportatges de l’època: un d’espanyol, “La república más pequeña del mundo”, i un de francès, “Andorra 1936”. Ambdós en ofereixen imatges en moviment de com era el país en l’instant en què tot just s’iniciava el procés de modernització.

Comentaris: David Mas, historiador

11 de desembre

18 hores

Centre d'Art d'Escaldes-Engordany (CAEE)