El projecte Caldes pren forma amb els safarejos i els tubs de colors

La cònsol major, Rosa Gili, i el cònsol menor, Quim Dolsa, han visitat aquest matí les obres del projecte Caldes. La mandatària comunal ha explicat en quin punt es troben els treballs que s’han fet en el tram comprès entre el pont d’Engordany i la plaça dels Safarejos, que es preveu que estigui totalment enllestit a finals d’any. Rosa Gili ha destacat la importància d’aquest projecte per revitalitzar la part alta de la parròquia “on hi havia els primers hotels, la part històrica d’Escaldes-Engordany, al costat del pont de la Tosca i el pont d’Engordany”. La resta de treballs, incloent l’escultura de l’artista Javier Balmaseda i la remodelació de la placeta del Madriu, es preveu que s’acabin a la primavera.

En aquest sentit, els consols han pogut veure en funcionament un dels quatre safarejos que opera amb aigua termal. Ben segur que aquest centrarà part de l’atenció dels visitants, ja que permet posar-hi els peus i obtenir els beneficis de l’aigua termal de la parròquia. La resta de safarejos estan també gairebé acabats, però encara no disposen d’aigua.

En el tram del passeig del riu es poden veure ja els tubs de colors que en breu s’annexaran amb les aixetes de bronze i que centren bona part del protagonisme de l’obra. Un cop instal·lades, algunes de les aixetes serviran per retornar l’aigua al riu i, la resta, funcionaran com a font.

El projecte Caldes té per objectiu retornar la centralitat i el dinamisme a la zona històrica d’Escaldes-Engordany. Una aposta clara que busca revitalitzar i potenciar la part alta de la parròquia, que amb el temps s’ha vist relegada a un segon pla arran de la puixança comercial d’altres zones. La corporació confia que els treballs que s’estan fent a la zona i que combinen art i urbanisme convertiran de nou la part alta en un pol d’atracció.