Escaldes-Engordany reparteix fins a 2.500 racions de la tradicional escudella de Sant Antoni

La plaça dels dos Valires d’Escaldes-Engordany ha estat l’escenari, aquest migdia, on s’ha preparat la tradicional escudella de Sant Antoni. Els Amics del Pont dels Escalls ha comptat amb la col·laboració de la Unió Pro-Turisme per a preparar aquest plat tan hivernal que ha ajudat a passar millor el fred. En total, s’han repartit fins a 2.500 racions d’escudella que s’ha començat a cuinar des de les cinc de la matinada. 

Entre els assistents ha estat present la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, i el cònsol menor, Quim Dolsa, junt amb el conseller cultura i promoció econòmica, Valentí Closa, que s’ha mostrat satisfet de poder festejar, un any més, la tradicional escudella de Sant Antoni. En aquest sentit, Closa ha manifestat que “és important per la parròquia i el Comú celebrar aquest dia per tal de mantenir vives les tradicions” i ha agraït la feina que ha dut a terme l’associació dels Amics del Pont dels Escalls junt amb integrants de la Unió Pro-Turisme. D’aquesta manera, Gili ha assenyalat que “des del Comú es vetllarà sempre perquè tradicions com aquestes tinguin continuïtat en el temps”. En l’acte d’avui també hi han assistit els membres de l’equip comunal. Tots ells han volgut degustar una de les porcions d’escudella que ha estat preparada a base de 250 quilos de verdures (carabassa, col verda, pastanaga, api, porro i patata) i 290 quilos de carn (vedella, cansalada viada de porc, careta de porc, gallina, botifarra blanca i negre, bringuera, pilota i ossos de vedella, porc i pernil).  

Cal destacar que el Comú d’Escaldes-Engordany ha repartit, fins a exhaurir existències, culleres i plats d’altres esdeveniments entre els assistents que han vingut sense recipient per poder menjar l’escudella. Una alternativa que ha estat ben acollida entre els assistents en no haver-hi plat commemoratiu de l’escudella de Sant Antoni d’enguany.